Sprache umstellen

         Dostava 3.99€. Nad 100€ brezplačna.         pivovarna laško union         INFO@RUNDASEKUNDA.SI    051 495 646 (pon-pet, 8h-15h)

10 najbolj popularnih žar jedi na svetu

Pikniki, druženja in okusna hrana iz žara. Je sploh še kaj lepšega, kot kombinacija sonca, prijetne družbe, kozarca najljubšega piva in slastnih jedi? Žar je nedvomno druga najboljša stvar v vsakem domu – prvi je seveda aparat za točeno pivo. Preveri, katere žar jedi moraš preizkusiti in navdušiti svoje brbončice.

Hrustljavi kruhki z bučkami in feta sirom

Odlična mediteranska predjed, ki te popelje v sončno Grčijo. Kombinacija fete s popečeno zelenjavo je že leta priljubljena pri ljudeh vseh vetrov. Tokrat jo pripravi malo drugače. Najprej nareži bučke, jih začini po okusu in popeci na žaru. Nato ločeno popeci še rezine najljubšega kruha. Slednje pokapljaj z oljčnim oljem ter jih obloži s kombinacijo popečenih bučk in feta sira. Navdušenje gostov je zagotovljeno!

Mariniran goveji zrezek

Se sprašuješ, kako na enostaven način pripraviti najbolj sočen in okusen zrezek? Izberi goveji bočnik in ga mariniraj v kombinaciji oljčnega olja, sojine omake, limoninega soka in česna. Meso nato popeci na žaru in odličen zrezek je nared! Odlično se poda k pečenim špargljem, česnovem kruhu ali sladkemu krompirju. Če so ti všeč pikantni okusi, v marinado dodaj še čili.

Božanska lososova nabodala

Ni piknika brez okusnih nabodal! Te so pravi hit tako pri odraslih, kot tudi pri mlajših ljubiteljih žar jedi. Tokrat jih pripravi v omamni ribji verziji; kocke lososa ter narezane bučke in čebulo mariniraj v mešanici oljčnega olja, limoninega soka, česna in timijana. Nato iz vseh sestavin oblikuj nabodala in jih popeci. Marinada bo poskrbela za izjemno sočnost in prijeten okus, kombinacija čebule in bučk pa bo prava uspešnica tudi med zahtevnejšimi gosti.

Sočne perutničke z zelišči

Zeliščna marinada je skrivno orožje, ki perutničke naredi še bolj sočne in okusne. Pripraviš jo tako, da v večji posodi premešaš origano, česen v prahu, rožmarin, sol in olje. Za maksimalen učinek perutničke mariniraj čez noč, nato pa jih popeci in uživaj. Blagi okusi se odlično povežejo s piščančjim mesom in poskrbijo za neverjetno simfonijo na krožniku.

Eksotičen piščanec z limeto in ingverjem

Eden najbolj priljubljenih žar receptov zadnjih let. Sliši se nenavadno, a je kombinacija piščančjega mesa, limete in ingverja noro dobra in osvežilna. Odlična izbira za tople dni! Najprej pripravi marinado iz olja, svežega limetinega soka in naribanega ingverja. V njej najmanj 8 ur mariniraj piščančje zrezke, nato pa jih popeci na žaru.

Pikanten puranji burger

Top izbira za vse ljubitelje vročih in nenavadnih okusov. Pripravi puranji burger in ga oplemeniti s pikantnimi okusi. Polpeto pripravi z mletim puranjim mesom, čilijem, česnom, soljo in papriko v prahu. Ko jo popečeš, v burger dodaj še pekočo omako, kozji sir in zelenjavo po želji. Stavimo, da bo to v tvoji družbi najbolj priljubljen burger te sezone!

Čebula z gorčično-medeno omako

Ali veš, da lahko iz čebule pripraviš prave “čebulne zrezke”? To storiš tako, da čebulo olupiš in narežeš na rezine, nato pa jih stabiliziraš z zobotrebcem. Rezine premaži z mešanico olja, masla gorčice in medu in popeci na žaru. Serviraš jih lahko kot glavno jed, ali pa kot prilogo k mesnim dobrotam. V vsakem primeru bodo čebulni zrezki navdušili.

Omamna zelenjava z burrato

Enostaven recept, za katerega ne potrebuješ nobenih nenavadnih sestavin, italijanski sir pa jedi doda piko na i. Uporabiš lahko bilokatero zelenjavo, ki jo imaš v hladilniku. Preprosto jo nareži in popeci na žaru, nato pa po vrhu posuj koščke burrate in jed serviraj še toplo. Kremast sir bo jed zaključil v božansko celoto in poskrbel za nepozaben okus. Bonus: za popolno gurmansko izkušnjo po vrhu potresi še pistacije.

Poletni sir z meto in lubenico

Tudi ti obožuješ sir na žaru? Pripravi ga na poseben osvežilen način, ki je kot nalašč za tople poletne dni. Kar na svojem vrtu naberi nekaj listov mete in bazilike. Nimaš vrta? Prosi soseda, če si jih lahko izposodiš, v zameno pa ga povabi na okusno žar kosilo. V blenderju zmiksaj omako iz oljčnega olja ter sveže bazilike in mete. S pridobljeno omako pokapljaj sir in ga popeci. Jed serviraj tako, da na dno krožnika postaviš narezano lubenico, nanjo pa položiš pečen sir.

Sladke popečene banane za konec

Ja, prav bereš: na žaru lahko pripraviš tudi sladico, ki bo popoln zaključek okusnega kosila. Pečene banane so pravi hit med sladokusci. Rezine banan opremi z mešanico javorjevega sirupa, olja, cimeta in muškatnega oreščka. Popeci jih na žaru in serviraj s kepico najljubšega sladoleda.

Recepti so izvrstni, a za najboljšo žar izkušnjo potrebuješ tudi kozarec dobrega piva. Zagotovi si svojo točilno napravo, ki omogoča vedno sveže in ravno prav ohlajeno točeno pivo kar pri tebi doma.

Preveri ponudbo točilnih naprav >

 

 

Starejše objave
Novejše objave

Komentiraj

Tvoj komentar bo pred objavo pregledan in potrjen

Zapri (esc)

BLACK FRIDAY PRIJAVA

Prijavi se na black friday lorem ipsum dolor sit amet lorem ipsum dolor orem ipsum dolor orem ipsum dolor

IMAŠ NAJMANJ 18 LET?

Prodaja alkohola mladoletnim osebam je prepovedana. S klikom na DA potrjuješ, da imaš najmanj 18 let.

DA
NE

Poišči nekaj zase

Košarica

Tvoja košarica je prazna.
Prični z nakupi