Spoštovani kupci, obveščamo vas, da se spletna trgovina Runda sekunda s 5. julijem 2023 v času poletnih počitnic začasno zapira. Naše pijače lahko najdete na trgovskih policah, kupce sodčkov Blade pa vabimo, da opravijo nakup v prodajalnah večjih grosistov, kjer je možen osebni prevzem. Točilnih naprav in sodčkov SUB od 5.7. začasno ne bo na voljo. Od 26. junija dalje so možna plačila nakupov samo še s plačilno kartico.    Zahvaljujemo se vam za razumevanje in vam želimo prijetno poletje v dobri in osvežilni družbi, ekipa Runda sekunda 
Sprache umstellen

         Dostava 3.99€. Nad 100€ brezplačna.         pivovarna laško union         INFO@RUNDASEKUNDA.SI 

5 NENAVADNIH DEJSTEV O PIVU

Pivo je staro toliko, kot zgodovina človeka in je danes na svetovni lestvici popitih pijač na zavidljivem tretjem mestu, takoj za vodo in čajem. Ob dejstvu, da je pivo razširjeno po celotnem planetu in med vsemi sloji prebivalstva, se je skozi zgodovino izkazalo tudi na, milo rečeno, precej nenavadne načine. Zato smo izbrskali nekaj alternativnih uporab piva, ki so se izkazale za dokaj efektivne.

Uporaba piva v kulinariki ni nobena skrivnost. Verjetno smo tudi vsi opazovali dedke in očete, ki so na vrt postavljali pločevinke najcenejšega piva in vanj (zelo učinkovito!) lovili polže. Malo ljudi pa ve, da je pivo uporabno tudi za:

Super za mehčanje las
Pivo je zaradi visoke vsebnosti vitamina B v ječmenu in hmelju odličen za negovanje las. Obnavlja poškodovane lase in poveča volumen, dodaja sijaj in jih krepi od korenine do konice. Vemo, slišati je kot reklama za balzam, ampak poskusi. Lase operi kot običajno in po njih poprši malce piva. Las ti ni treba spirati, enostavno počakaj, da se posušijo.

Peka kruha s pivom
Ker pivo že vsebuje kvas, je z minimalnimi dodatki mogoče pripraviti zelo okusen kruh. Vse, kar potrebuješ je moka, pecilni prašek, košček masla in pivo. Priprava je lažja od priprave palačink, okus božanski, vonj sveže pečenega kruha v hiši pa obožujejo vsi! :)

Lajšanje tegob pri vnetem grlu in poškodovanih glasilkah
Ne, ne govorimo o »prijaznem« zdravniku, ki nam je v otroški ambulanti vpričo mame ali očeta predpisal sladoled, in to sredi zime, ob vnetem grlu. Odrasla različica za omenjene tegobe ni mrzlo pivo, ampak za spremembo: toplo pivo! Sobna temperatura ni dovolj visoka, pivo mora biti segreto med 40 in 60 stopinj Celzija. Z dodatkom pretlačenih agrumov, medu ali ingverja je odličen preparat za lažje premagovanje zimskih prehladov.

Naravni način odvajanja vode iz telesa
Vsak pivoljubec ve, da je kmalu po popitem pivu treba malce sprostiti mehur. Vzrok je naravna lastnost piva, ki odvaja vodo iz telesa in to celo bolj učinkovito od mnogih zdravil. Vseeno pa zaradi pravilnega doziranja diuretika zdravil ne moremo nadomestiti s pivom. Zagotovo pa si z njim lahko pomagamo z lajšanjem blažjih težav z ledvicami, sečevodom in zastajanjem vode.

Je lahko tudi prehransko dopolnilo?
V mnogih državah je pivo smatrano za prehrambeni artikel, kar niti ni čudno, če vemo, da se v njem skriva kopica pomembnih vitaminov in mineralov. Antioksidanti, fosfor, kalcij, kalij, cink, kalcij ... Vse to in še več najdeš v priljubljenem žlahtnem napitku. 

Zgoraj navedeni nasveti so le peščica alternativnih uporab piva. Že kratek obisk Googla razkrije konkretne sezname, ki odprejo povsem nov pogled na pivo in njegovo uporabo.

No, vseeno pa je pivo prvenstveno namenjeno pitju. Točeno, primerno ohlajeno pivo v najljubši družbi je še vedno najboljši možen način uporabe piva ... Zato si hitro izberi svoj aparat za točeno pivo, vrzi v spletno košarico še nekaj sodčkov piva in si doma pričaraj užitek. Pa ne pozabi poročati, kako se je obnesel kakšen od zgoraj navedenih »hack-ov«. :)

 

 

Starejše objave
Novejše objave

Komentiraj

Tvoj komentar bo pred objavo pregledan in potrjen

Zapri (esc)

BLACK FRIDAY PRIJAVA

Prijavi se na black friday lorem ipsum dolor sit amet lorem ipsum dolor orem ipsum dolor orem ipsum dolor

IMAŠ NAJMANJ 18 LET?

Prodaja alkohola mladoletnim osebam je prepovedana. S klikom na DA potrjuješ, da imaš najmanj 18 let.

DA
NE

Poišči nekaj zase

Košarica

Tvoja košarica je prazna.
Prični z nakupi