Spoštovani kupci, obveščamo vas, da se spletna trgovina Runda sekunda s 5. julijem 2023 v času poletnih počitnic začasno zapira. Naše pijače lahko najdete na trgovskih policah, kupce sodčkov Blade pa vabimo, da opravijo nakup v prodajalnah večjih grosistov, kjer je možen osebni prevzem. Točilnih naprav in sodčkov SUB od 5.7. začasno ne bo na voljo. Od 26. junija dalje so možna plačila nakupov samo še s plačilno kartico.    Zahvaljujemo se vam za razumevanje in vam želimo prijetno poletje v dobri in osvežilni družbi, ekipa Runda sekunda 
Sprache umstellen

         Dostava 3.99€. Nad 100€ brezplačna.         pivovarna laško union         INFO@RUNDASEKUNDA.SI 

Jabolčni tat

Jabolčni tat je alkoholna pijača, narejena iz ravno prav zrelih, skrbno izbranih jabolk. Izdelan je na osnovi jabolčnega vina, ki je ustvarjeno po enakem postopku, kot klasično grozdno vino, tatu pa pričara edinstven okus. Za še večje doživetje in pravšnjo harmonijo okusov so mu, med drugim, dodani še mehurčki, ki pričarajo ravno pravšnjo mero svežine.

 

Jabolčni tat

Naš jabolčni tat začne nastajati že v sadovnjaku, kjer rastejo izbrane sorte jabolk. Za izvrsten okus je pomembno, da so jabolka obrana ob ravno pravem času. Skrbno izbrana jabolka so nato v prostorih za predelavo umita in pripravljena za nadaljnjo obdelavo. Temu sledi mletje in stiskanje jabolk, iz česar dobimo 100 % naraven in svež jabolčni sok. Stisnjena jabolka nato čaka postopek fermentacije. Jabolčni sok je v nadaljnjem procesu pasteriziran in shranjen v rezervoarje, kamor so dodane skrbno izbrane kvasovke, ki naravni sladkor v soku pretvorijo v alkohol. Po zaključenem procesu fermentacije so iz jabolčnega vina odstranjene dodane kvasovke, pripravljeno vino pa mora za izvrsten okus zoreti približno mesec dni. Ko jabolčno vino dozori se mu pod pokrovček pridružijo še druge sestavine, ki poskrbijo za tatinski karakter in dodelan okus.

serviranje jabolčnega tata

Cider

Jabolčni tat pa je z drugimi besedami poimenovan tudi cider. Beseda je oznaka za jabolčno vino oziroma alkoholno pijačo, ki je izdelana iz ravno prav zrelih, skrbno izbranih jabolk. Cider je izdelan po enakem postopku, kot grozdno vino, le ta so pri le-tem uporabljena sveža jabolka. Našemu cidru so za dodelano harmonijo okusov dodani še mehurčki, objema pa ga 4,7 % alkohola. Cider vam ponujamo v dveh različicah – jabolčni tat jabolka in jabolčni tat bezeg. Za največji užitek ob pitju, mora biti primerno ohlajen, saj je ob nizkih temperaturah izjemno osvežilen na plano pa pridejo prav vsi okusi. 

Starejše objave
Novejše objave

Komentiraj

Tvoj komentar bo pred objavo pregledan in potrjen

Zapri (esc)

BLACK FRIDAY PRIJAVA

Prijavi se na black friday lorem ipsum dolor sit amet lorem ipsum dolor orem ipsum dolor orem ipsum dolor

IMAŠ NAJMANJ 18 LET?

Prodaja alkohola mladoletnim osebam je prepovedana. S klikom na DA potrjuješ, da imaš najmanj 18 let.

DA
NE

Poišči nekaj zase

Košarica

Tvoja košarica je prazna.
Prični z nakupi