Spoštovani kupci, obveščamo vas, da se spletna trgovina Runda sekunda s 5. julijem 2023 v času poletnih počitnic začasno zapira. Naše pijače lahko najdete na trgovskih policah, kupce sodčkov Blade pa vabimo, da opravijo nakup v prodajalnah večjih grosistov, kjer je možen osebni prevzem. Točilnih naprav in sodčkov SUB od 5.7. začasno ne bo na voljo. Od 26. junija dalje so možna plačila nakupov samo še s plačilno kartico.    Zahvaljujemo se vam za razumevanje in vam želimo prijetno poletje v dobri in osvežilni družbi, ekipa Runda sekunda 
Sprache umstellen

         Dostava 3.99€. Nad 100€ brezplačna.         pivovarna laško union         INFO@RUNDASEKUNDA.SI 

KAKO SE PRIPRAVITI NA DOBER PIKNIK?

Pred vrati je nova sezona piknikov! Popularno druženje na domačih vrtovih, vikendih ali v naravi v zadnjih letih močno pridobiva na veljavi tudi v kulinaričnem smislu. Dolga leta so na rešetkah grillov prednjačili čevapčiči, pleskavice in kosi perutnine. Zdaj se na žaru rade pridružijo še bučke, jajčevci, rakci in kozice ter sir za žar ... Z uvajanjem novih kuharskih tehnik pa tudi domači pikniki izgledajo povsem drugače: dimljenje, marinade, počasno pečenje, sto vrst omak in solat pa še bi lahko naštevali. Ja, pikniki so lahko pravo kulinarično doživetje, vendar nikoli, brez ustrezne predpriprave. Zato preberi naslednje vrstice, ki ti bodo pomagale zablesteti med organizatorji vrtnih »roštiljad«.

Vzemi si dovolj časa za pripravo

Včasih to pomeni tudi nekaj dni vnaprej, odvisno od receptov in tehnik, ki jih nameravaš uporabiti. To pravilo pa je še posebej pomembno pred prvim piknikom sezone, saj bo potebno ustrezno poskrbeti tako za opremo, kot tudi prostor, kjer se bo piknik odvijal.

Spomladansko čiščenje piknik opreme

Tukaj nimamo v mislih le naprave in rešetk. Po dolgi zimi se bo »osvežitev« prilegla prav vsem elementom piknik opreme. Žar je kralj piknikov, zato mu privošči še posebno pozornost. Rešetke operi pod vročo vodo in jih dobro namili ter zdrgni z jekleno ščetko. Če so rešetke močno umazane, jih nekaj ur namakaj v vroči vodi z dodatkom razmaščevalnega sredstva, potem pa se jih loti s ščetko. Ne pozabi očistiti niti vilic, prijemalk in ostalega »orodja«. Čiščenje je potrebno tudi če grill oprema na oko izgleda povsem čisto, je po dolgi zimi potebno pranje! Z vlažno krpo obriši še prah iz stolov ter klopi in prezrači blazine ter senčnik. Ne pozabi pa, da je pri rokovanju s hrano treba skrbeti tudi za higieno rok.

Pripravi scenosled kot to delajo profesionalci

Če se lotevaš zahtevnejših jedi, ki se dolgo časa marinirajo ali počasi pečejo, zagotovo veš, o čem je govora. Nekatere recepti za pripravo potrebujejo ne le ure, ampak dneve! In vsi vemo, da je za najboljše stvari potreben čas. Na drugi strani pa različne omake in solate ne marajo dolgega čakanja. Zato je dobro planiranje še toliko bolj pomembno. Dovolj zgodaj poišči recept(e) in izračunaj, kdaj bo treba v nabavo in kdaj pričeti s prvimi opravili. Le tako bo dan piknika lahko minil mirno tudi zate. Razmisli pa tudi, kaj lahko storiš z ostanki hrane. Tudi na tem področju obstaja nekaj zanimivih rešitev.

Ni piknika brez pijače in ... Lepega vremena! :)

Ne pozabi preveriti vremenske napovedi in se na razmere primerno pripravi! Prav tako kot hrana, pa je na pikniku pomembna dobra in primerno hladna pijača! Glede pijače na pikniku si je dobro zapomniti pravilo »manj je več«! Pa s tem ne mislimo na količine, ampak na izbor. Nekaj sokov, mineralne vode, vina in piva ... Brez tega na pikniku pač ne gre. Tu pa je še en nadvse pomemben element, temperatura. V toplem vremenu je še toliko bolj pomembno, da je pijača primerno ohlajena. Predvsem pivo! Zagotovo najbolj eleganten način za vedno hladno, popolno in povrhu še točeno pivo na vsakem domačem pikniku pa ponujajo naprave za točeno pivo doma. Prava barska izkušnja popolnega točenega piva na domačem vrtu, ob vrhunski hrani ... Izberi med aparati THE SUB ali THE SUB Compact in si poglej širok nabor sodčkov priznanih znamk, ki se nenehno dopolnjuje.

Raziskuj različna piva:

 

Starejše objave
Novejše objave

Komentiraj

Tvoj komentar bo pred objavo pregledan in potrjen

Zapri (esc)

BLACK FRIDAY PRIJAVA

Prijavi se na black friday lorem ipsum dolor sit amet lorem ipsum dolor orem ipsum dolor orem ipsum dolor

IMAŠ NAJMANJ 18 LET?

Prodaja alkohola mladoletnim osebam je prepovedana. S klikom na DA potrjuješ, da imaš najmanj 18 let.

DA
NE

Poišči nekaj zase

Košarica

Tvoja košarica je prazna.
Prični z nakupi