Ikonična italijanska jed, ki jo poznamo vsi je še posebej slastna takrat, ko si ob njej privoščiš okusno pivo. Tudi ti verjameš, da moraš za dobro pico obiskati picerijo? Dokažemo ti nasprotno: preveri, kako doma pripraviti izvrstno pico in katero pivo si ob tem natočiti za popolno izkušnjo.
Osnova za najboljšo pico je top testo
Najprej si pripravi hrustljavo, mehko in rahlo testo, ki bo služilo kot osnova za nepozabno domačo pico.
Potrebuješ:
- 200 g moke
- 10 g svežega kvasa
- 150 ml mlačne vode
- 1 žlica oljčnega olja
- 0,5 čajne žličke sladkorja
- 0,5 čajne žličke soli
Testo pripraviš tako:
- V kozarec nadrobi kvas, prilij mu 100 ml mlačne vode ter primešaj sladkor in eno žlico moke. Dobro pomešaj, nato pa zmes pusti stati 10 minut.
- Na delovno površino potresi moko in na sredini naredi jamico. Okoli jamice natrosi sol, vanjo pa vlij olje ter kvasno mešanico iz kozarca. Testo začni mešati, ob tem pa mu prilivaj preostalo vodo. Dobro pregneti, dokler testo ne postane mehko in elastično. Oblikuj hlebček, položi ga v pomokano skledo in pokrij s čisto kuhinjsko krpo. Pusti, da testo na toplem mestu vzhaja 1 uro.
- Vzhajano testo položi na pomokano delovno površino in ga na hitro pregneti in raztegni v okroglo ali pravokotno obliko. Testo položi na namaščen pekač in obloži s poljubnimi dodatki.
- Pico peci pri temperaturi 200°C približno 10 minut oziroma dokler testo ne dobi zlato-rjave barve.
Enostavna margerita
Le kdo ne obožuje legendarne margerite? Je izjemno enostavna za pripravo, saj zanjo potrebuješ zelo malo sestavin. Testo najprej premaži s paradižnikovo omako, po vrhu pa posuj naribano mocarelo. Ko je pica že pečena, jo oplemeniti z listi sveže bazilike. Ob margeriti si natoči kozarec prav tako legendarnega piva Heineken, ki navdušuje s polnim okusom in prefinjenimi sadnimi notami.
Večna pica klasika
Roke gor, če je najljubša jed tvojega otroštva pica klasika! Narediš jo tako, da na testo namažeš paradižnikovo omako, nato pa dodaš naribano mocarelo, šunko, šampinjone in olive. Njam! Zraven pice klasike si privošči pivo Birra Moretti L’Autentica, ki je narejeno na tradicionalen način. Proizvodni proces že od leta 1859 ostaja nespremenjen, okus pa vedno očara - ravno tako, kakor pica klasika.
Poletna tunina pica
Pica s tuno odpelje v poletni čas in pričara sonce na še tako siv dan! Testo obloži s paradižnikovo omako, naribano mocarelo, konzervo tune, narezano čebulo ter olivami. Za popolno izkušnjo se razvajaj s kozarcem piva Affligem, samostanskim belgijskim posebnežem, ki z dvojnim vrenjem doseže edinstven okus.
Eksotična pekoča pica
Pogosto ji rečemo kar “diavola”, kar v italijanščini pomeni hudič. Ponese te do hudičevo dobrih užitkov in poskrbi, da tvoje brbončice eksplodirajo od navdušenja. Pripraviš jo tako, da testo obložiš s paradižnikovo omako, naribano mocarelo in pikantno salamo, po želji pa lahko dodaš še svež čili. Katero pivo se ob pikantni mojstrovini najbolj poda? Mehiški Desperados, osvežujoči lager z okusom tekile in uravnoteženo noto limone.
Ko vidiš, kako enostavna in okusna je domača pica, bo postala stalnica v tvoji kuhinji. Tudi za izvrstno točeno pivo ti ni treba nikamor odhajati. Naroči svojo točilno napravo, ki zagotavlja vedno sveže in popolno ohlajeno pivo kar v udobju tvojega doma.
Preveri celotno ponudbo točilnih naprav >