Sprache umstellen

         Dostava 3.99€. Nad 100€ brezplačna.         pivovarna laško union         INFO@RUNDASEKUNDA.SI    051 495 646 (pon-pet, 8h-15h)

NAJBOLJŠI POLETNI BREZALKOHOLNI KOKTEJLI

V teh vročih in soparnih dneh je hidracija še kako pomembna in verjetno se moramo vsi strinjati, da je za samo preskrbo telesa s tekočino najbolj primerna voda. Vseeno pa se tudi pri pijači lahko včasih nagradimo ali pa pripravimo lepo presenečenje za našo družino ali goste ob rojstnem dnevu, pikniku ali »baby shower-ju«. Tokrat si bomo pogledali nekaj preprostih receptov za koktejle ... Ja, takšne, ki jih lahko postrežeš ob vsaki uri, tudi najmlajšim družinskim članom pa tudi kolegici, ki kmalu pričakuje naraščaj. Posvetili se bomo brezalkoholnim koktejlom oz. »mocktail-om«!

»Mocktail« je brezalkoholna verzija najbolj znanih koktejlov, ki zadnja leta osvajajo svet. Zaradi privlačnega videza so »mocktaili« zvezda vsake zabave, ki poteka na malce višjem nivoju, vseeno pa se zaradi preproste priprave velikokrat znajdejo tudi na vrtni roštiljadi, kjer so tudi vedno v centru pozornosti! Seveda poleg sestavin potrebuješ tudi nekaj obvezne opreme, kot so mali dežnički, slamice vseh vrst, barv in oblik, prav pa ti bo prišlo tudi nekaj skrbno izbranih in lepih sadežev, ki bodo dodali piko na i pri okraševanju. Od tu naprej pa je največ odvisno od tvoje ustvarjalne žilice.

Tukaj je nekaj preprostih receptov za brezalkoholne koktejle, ki bodo z malce truda končali na številnih slikah Instagram profilov.

CUDDLES ON THE BEACH

Gre za »mocktail« na osnovi vedno aktualnega »Sex on the Beach«, ki vsebuje vodko in breskovo žganje, v našem primeru pa ju bomo nadomestili z breskovim sokom. Sestavine:

 • 0.5 dl breskovega nektarja,
 • 0.6 dl 100% pomarančnega soka SOLA,
 • 0.6 dl brusničnega soka,
 • pomarančna rezina za okras,
 • maraschino češnja za okras.

Sestavine nalij v »shaker« z ledenimi kockami, dobro pretresi in precedi v kozarec. Cuddles on the Beach moraš nujno okrasiti z rezino pomaranče in češnjo, da bo izgled še bolj »v piko«.

TROPICAL PARADISE

Noro okusen »mocktail«, ki očara z okusom in tekturo, hkrati pa je njegova priprava povsem preprosta. Idealna izbira za vse, ki ljubijo tropske kraje in morje! Sestavine:

 • 0.5 dl sadnega soka z okusom gozdnih sadežev,
 • 0.75 dl 100% pomarančnega soka SOLA,
 • 0.4 dl kokosovega mleka,
 • 1 žlička limoninega soka,
 • OPCIJSKO – KEPICA SLADOLEDA (zeloooo priporočamo!).

Sestavine zmešaj s paličnim mešalnikom in jih prelij v raven in visok kozarec. Dodaj mu led, ali pa led za še boljši okus in teksturo zamenjaj s sladoledom. Tropical Paradise okrasi še s krhljem ali rezino sadja, ter lističem mete.

BREZALKOHOLNI SHIRLEY TEMPLE

Klasika v »mocktail« preobleki, s katero lahko navdušiš kateregakoli gosta, ali pa se z njim le pocrkljaš po napornem dnevu. Shirley nikoli ne razočara! Sestavine:

 • 0.3 dl smetane,
 • 0.6 dl limonade,
 • 0.6 dl ingverjevega piva,
 • brizg sirupa grenadine.

Za Shirley Temple se bo treba malce potruditi in za začetek stepsti smetano do penastega stanja. V kozarcu z ledom zmešaj ostale sestavine, nato pa na koncu z žlico previdno dodaj smetano, da se na kozarcu naredi lep sloj, ki pokrije vsebino kozarca. 

PUSSYFOOT

Če iščeš nekaj ZARES osvežilnega si nujno pripravi brezalkohlni Pussyfoot, ki navdušuje na zabavah ob bazenih po celem svetu. Pripraviš ga v trenutku, prav tako hitro pa bo tudi pošel, zato priporočamo rahlo pretiravanje pri nakupovanju sestavin ... Sestavine:

Sestavine zlij v »shaker«, dodaj led in dobro pretresi. »Pussyfoot-a« postrežeš v visokem ravnem kozarcu, ki ga napolniš z ledom, dodaš slamico in rezino tvojega najljubšega agruma. Sok grenivke lahko nadomestiš tudi s sokom limete, limone, pomela ...

 

Tako, z nasveti in recepti smo končali! Hitro si in se loti preizušanja.

Nakupujte brezalkoholne pijače tukaj!

Starejše objave
Novejše objave

Komentiraj

Tvoj komentar bo pred objavo pregledan in potrjen

Zapri (esc)

BLACK FRIDAY PRIJAVA

Prijavi se na black friday lorem ipsum dolor sit amet lorem ipsum dolor orem ipsum dolor orem ipsum dolor

IMAŠ NAJMANJ 18 LET?

Prodaja alkohola mladoletnim osebam je prepovedana. S klikom na DA potrjuješ, da imaš najmanj 18 let.

DA
NE

Poišči nekaj zase

Košarica

Tvoja košarica je prazna.
Prični z nakupi