Sprache umstellen

         Dostava 2.99€. Nad 100€ brezplačna.         pivovarna laško union         INFO@RUNDASEKUNDA.SI    051 495 646 (pon-pet, 8h-15h)

Odkrij, kako glasba vpliva na okus piva

Sodiš tudi ti med tiste, ki si ne znajo predstavljati dneva brez glasbe? Poslušanje je boljše, če si ob tem privoščiš kozarec najljubšega piva. Razkrivamo, kako glasba vpliva na tvojo pivsko izkušnjo in katero pivo si moraš natočiti ob svoji priljubljeni zvrsti.

Z glasbo do najboljšega okusa

Ne spremeni se sam okus, temveč naše doživljanje okusa. V deželi piva, Belgiji, so znanstveniki naredili zanimivo raziskavo. Udeleženci so dvakrat okusili enako pivo, ob tem pa so vsakič poslušali drugačno zvrst glasbe. Znanstveniki niso razkrili, da gre za enako pijačo, sodelujoči pa so kasneje mogli oceniti, kakšen okus ima.

Izkazalo se je, da so ob mirnejši, romantični glasbi sodelujoči pivo dojemali kot bolj sladko, medtem, ko so ob globokih basih pivo doživljali kot bolj grenko. Vlogo igra tudi glasnost; pretiran hrup negativno vpliva na zaznavanje okusa in teksture hrane.

Katera piva se torej najboljše podajo h kateri zvrsti?

Mladostna pop glasba in razigrana pijača

Michael Jackson, Elton John, Maroon 5, The Weekend… Roke gor, če tudi ti obožuješ pop glasbo! Živahni in mladostni ritmi kličejo po dobri volji in rišejo nasmehe. Za še boljše razpoloženje si zraven privošči svež, lahkoten Union radler z okusom grenivke, ki kar kipi od razigranosti.

Kaj pa, če imaš raje metal?

Močen vokal, ki ga spremljajo specifični zvoki kitare in bobnov ima veliko privržencev po vsem svetu. Med bolj znane izvajalce sodijo Metallica, Iron Maiden, Led Zeppelin, Black Sabbath in drugi. Da bo užitek v metal glasbi še večji, si poleg privošči Krušovice Royal Dark, ki se ponaša s polnim okusom in izraženim karamelnim karakterjem.

Rock ima rad klasična piva

Ena najbolj priljubljenih zvrsti pri nas je znana po nižjih tonih in edinstvenih ritmih. The Rolling Stones, Queen, Pink Floyd, Ramones in številni drugi že leta in leta navdušujejo ljudi vseh generacij. Ob takih legendah se spodobi, da si natočiš tudi kozarec legendarnega piva! Heineken že od 19. Stoletja slovi po bogatem okusu in prefinjenih sadnih notah, ki očarajo tudi najzahtevnejše pivoljubce.

Kaj postreči ob dinamičnih latino ritmih?

Že ena prava pesem odpelje v pisane, tople in živahne kraje. Unikatna latino glasba ima privržence po vsem svetu zaradi romantičnega jezika in vedrih melodij. Kako takšno glasbo še izboljšati? Razvajaj se s kozarcem piva Desperados z okusom tekile in uravnoteženo noto limone.

Tudi za ljubitelje hip hop-a imamo svojo pijačo

Funky ritmi, ki nas spremljajo že vrsto let so obnoreli ljubitelje glasbe; poznamo tako tuje, kakor tudi domače izvajalce. Zagotovo poznaš imena, kot so Eminem, 50 Cent, Tupac, Notorious B.I.G. in legendarni Wu-Tang Clan? Med poslušanjem si natoči avstrijsko pivo Kaltenhausen Gandolf IPA, ki slovi po eksotičnem okusu. Izrazita sadnost, uravnotežena s harmonično grenkobo bo ob hip hop glasbi ustvarila popolno izkušnjo tvojih ušes in brbončic.

Naroči svojo najljubšo pijačo, zavrti si dobro glasbo in uživaj!

Starejše objave
Novejše objave

Komentiraj

Tvoj komentar bo pred objavo pregledan in potrjen

Zapri (esc)

BLACK FRIDAY PRIJAVA

Prijavi se na black friday lorem ipsum dolor sit amet lorem ipsum dolor orem ipsum dolor orem ipsum dolor

IMAŠ NAJMANJ 18 LET?

Prodaja alkohola mladoletnim osebam je prepovedana. S klikom na DA potrjuješ, da imaš najmanj 18 let.

DA
NE

Poišči nekaj zase

Košarica

Tvoja košarica je prazna.
Prični z nakupi