Čokolada je ena najbolj priljubljenih sladkosti pri nas. Tako zelo preprosta, a tako zelo slastna. Že v preteklosti je bila izjemno iskana in cenjena. Maji so kakav celo uporabljali kot dragoceno valuto za izmenjavo za hrano ali oblačila, ta način trgovanja pa so kasneje nadaljevali tudi Azteki.
Danes s čokolado ne trgujemo več, lahko pa si jo privoščimo ob kozarcu piva in si kar v udobju svojega doma pripravimo pravo kulinarično senzacijo.
Razkošna temna čokolada
Že sama po sebi se ponaša z izjemno polnim okusom, a pivo ji doda še piko na i. Ob kvalitetni temni čokoladi si lahko natočimo samo kvalitetno pivo – vse ostalo je greh za pivoljubce. Temna čokolada se odlično poda s pivom polnega okusa. Če izbiraš čokolado z višjim deležem kakava, si brez težav zraven natočiš tudi bolj grenka piva.
Priporočamo pivo Birra Moretti L'autentica, ki združuje tradicijo, kvaliteto in polnost okusa. Med izdelavo se uporablja mešanica visokokakovostnega hmelja, kar se odraža z edinstvenim, popolnoma uravnoteženim okusom. S koščkom temne čokolade bodo tvoje brbončice podivjale od izjemnosti.
Si želiš nekaj ekstra posebnega? Temna čokolada s čilijem ali soljo bo v kombinaciji z Kaltenhausen Gandolf IPA ustvarila pravo eksplozijo okusov.
Klasična mlečna čokolada
Najbolj pogosta izbira ljubiteljev sladkega je ravno mlečna čokolada – večna klasika, ki jo obožujejo vse generacije. Ker gre za nekoliko slajšo čokolado, se najbolj obnese kombiniranje s slajšim pivom. Premočno pivo ob okušanju mlečne čokolade hitro postane pregrenko, zato takšne kombinacije odsvetujemo.
Naša izbira je Laško Golding, legenda med pivi, ki očara s sladkobno medenim okusom. Dodatek mlečne čokolade pa ustvari še dodaten efekt in te ponese v prava sladka nebesa.
Če se naveličaš običajne mlečne čokolade, si privošči verzijo z lešniki ali mandlji, ob tem pa si natoči kozarec piva Birra Moretti Baffo d'Oro, za katerega Italijani pravijo, da ponazarja okus zlata. Ravno omenjena pijača pa bo mlečno čokolado in oreščke povezala v božansko celoto.
Sladka bela čokolada
Najslajša med vsemi čokoladami je nedvomno bela. Nekaterim je celo presladka, a okusi so seveda različni. Če ti je bela čokolada všeč, jo absolutno moraš preizkusiti v različici s pivom, a pozor – grenko pivo hitro ustvari prevelik kontrast in povozi okus bele čokolade. Ob slednji zato raje izberi lahkotnejša piva s sadno noto.
K beli čokoladi se odlično poda naš Gösser Stifs – Zwickl. Naše posebno pivo, ki je varjeno iz štirih različnih vrst sladu, se ponaša z mehkobnim okusom in sadnimi notami. Omamna kombinacija za vse ljubitelje sladkega.
Nenavadna, a okusna kombinacija je tudi bela čokolada in Radler 0.0. z okusom bezga. To je tudi odlična izbira za vse voznike in mladoletne sladkosnede.