Chefovi izumi: Piščanec v Golding marinadi
Kako je lahko marinirano meso še boljše? Če je marinirano v pivu, še več, če je marinirano v prav posebni pivski marinadi chefa Marka Pavčnika, pripravljeni s pivom Laško Golding. Chefov nasvet, da ob tem kar najbolj očaraš svoje goste, je preprost: dlje ko mariniraš, okusnejša je jed. Pa dober tek!
Sestavine:
- 1 kg piščančjih kračk
- 250 ml piva Laško Golding
- 100 g sojine omake Kikkoman
- 50 g cvetličnega medu
- 5 strokov česna
- približno 4 cm narezanega ingverja
- 2 mladi čebulici
- 1 čajna žlička olja
- pražen sezam
- sol
- 1 žica moke
- mlada čebulica ali drobnjak
Priprava:
Kračke zarežemo pri spodnjem, najtanjšem delu ter odstranimo kožo in hrustanec, da izpostavimo kost.
Pivo, sojino omako in med čisto malo segrejemo, le toliko, da se med raztopi. Dodamo nasekljan česen, ingver in mlado čebulico. Kračke položimo v marinado in pustimo stati vsaj 3 ure, lahko pa tudi čez noč. Nato jih vzamemo iz marinade, osušimo, malo posolimo in opečemo v ponvi s čajno žličko olja, da dobijo lepo barvo. Peko nadaljujemo v pečici pri 190 °C približno 20 minut.
Medtem precedimo marinado in jo zlijemo v kozico. Pokuhamo jo približno do polovice, potem pa malo zgostimo z žlico moke, zmešane z vodo, da dobimo gosto omako, v katero položimo kračke. Glaziramo še nekaj minut in nato serviramo. Na koncu lahko jed posujemo še z mlado čebulico ali drobnjakom ter praženim sezamom.
Dober tek!