Sprache umstellen

         Dostava 2.99€. Nad 100€ brezplačna.         pivovarna laško union         INFO@RUNDASEKUNDA.SI    051 495 646 (pon-pet, 8h-15h)

PIVOMISU: POPOLNA VALENTINOVA SLADICA

Če želiš svojo boljšo polovico presenetiti z odlično sladico, hkrati pa uživati v okusu najljubšega piva, si poglej tale recept. Tiramisu obožujejo tako moški kot ženske, za posebno priložnost pa se spodobi pripraviti nekaj posebnega. Na primer, tiramisu s pivom oz. “pivomisu”.

Pivo in tiramisu se na prvi pogled zdi res nenavadna kombinacija, pa vendar že kratek razmislek ponudi odgovor: kava in pivo sta oba grenka . Torej bi morala ta kombinacija funkcionirati. In funkcionira! Hitro skoči v najbližjo trgovino po sestavine, na www.rundasekunda.si pa naroči sodček piva Edelweiss, ki se odlično poda k spodnjim sestavinam in zaokroži okus tira … Ppa, pivomisuja. Recept je spisan za 4 osebe, saj bosta verjetno oba želela “repete”… Če pa pazita na linijo, lahko količine prepoloviš.

Sestavine: piškoti za tiramisu, 4 rumenjaki, 7 žlic sladkorja, 250 g sira mascarpone, 50 ml sladke smetane, 300 ml piva Edelweiss, 2 žlici grenkega kakava, 2  žlički kave

Postopek: V kozico zlij pivo, dodaj tri žlice sladkorja in kavo ter kuhaj dokler se sladkor ne raztopi. Odstavi, precedi in pusti, da se tekočina ohladi. Pripravi štiri 3 dcl kozarčke. V posodi penasto umešaj sveže rumenjake in preostali sladkor. Dodaj mascarpone in stepeno smetano. V kozarčke po plasteh zlagaj piškote namočene v mešanico kave in piva ter jih prekrij z mascarponejevo kremo. Ponavljaj postopek dokler kozarčki niso polni, jih potresi s pravim kakavom, ohladi in postrezi skupaj s pivom, ki je kot ustvarjeno za družbo sladicam.

Okus je božanski, pa tega ne trdijo le “pivoljubci”. Zato kar pogumno s pripravo, pripraviš ga lahko dan prej.

Pa dober tek!

Popularne kategorije izdelkov:

Starejše objave
Novejše objave

Komentiraj

Tvoj komentar bo pred objavo pregledan in potrjen

Zapri (esc)

BLACK FRIDAY PRIJAVA

Prijavi se na black friday lorem ipsum dolor sit amet lorem ipsum dolor orem ipsum dolor orem ipsum dolor

IMAŠ NAJMANJ 18 LET?

Prodaja alkohola mladoletnim osebam je prepovedana. S klikom na DA potrjuješ, da imaš najmanj 18 let.

DA
NE

Poišči nekaj zase

Košarica

Tvoja košarica je prazna.
Prični z nakupi