Spoštovani kupci, obveščamo vas, da se spletna trgovina Runda sekunda s 5. julijem 2023 v času poletnih počitnic začasno zapira. Naše pijače lahko najdete na trgovskih policah, kupce sodčkov Blade pa vabimo, da opravijo nakup v prodajalnah večjih grosistov, kjer je možen osebni prevzem. Točilnih naprav in sodčkov SUB od 5.7. začasno ne bo na voljo. Od 26. junija dalje so možna plačila nakupov samo še s plačilno kartico.    Zahvaljujemo se vam za razumevanje in vam želimo prijetno poletje v dobri in osvežilni družbi, ekipa Runda sekunda 
Sprache umstellen

         Dostava 3.99€. Nad 100€ brezplačna.         pivovarna laško union         INFO@RUNDASEKUNDA.SI 

Pomlad je tu. Katera piva izbrati za aparat za točeno pivo?

Močno opoldansko sonce nas v teh dneh rado spomni, da se nezadržno  približuje pomlad. Ta bo poleg cvetočih pokrajin, prijaznih temperatur in čudovitih vonjav poskrbela tudi za spremembe na naših krožnikih, pa tudi v kozarcih, saj je pred vrati sezona piknikov in žarov ter druženja na soncu, ki pravim pivoljubcem prinaša mnogo užitkov. Če smo pozimi največkrat posegali po močnih, temnih pivih, ki očarajo z bogatim okusom, bo vsaj večina v lepem vremenu prej posegla po svetlih pivih, ki slovijo kot ultimativni gasilci žeje.  

Med osvežilnimi pivi, verjetno zaradi svojega geografskega porekla, prednjači kralj Azije, pivo Tiger. Če mu uspe gasiti žejo na vročih azijskih plažah, se bo enako dobro odrezal tudi na najbolj vroč poletni dan pri nas, tudi če v bližini ne bo prav goste sence. Le poskrbi, da bo Tiger ohlajen na primerno temperaturo.

Iz vroče Azije se lahko v nekaj požirkih teleportiraš v še bolj vročo Mehiko. Desperados je svetlo pivo, ki so mu primešali ravno pravšnjo količino tekile, da mu doda poseben pridih. Limona je nepogrešljiva spremljevalka tako tekile kot tudi vročine, zato v Desperadosu pričakuj tudi bogate arome citrusov. 

Nefiltrirano belgijsko pivo Wieckse Witte je pšenični posebnež, ki z bogato aromo citrusov in koriandra poskrbi za popoln užitek ob nastavljanju soncu. Osveži in preseneti z bogatim okusom, tipičnim za nefiltrirana piva, in se odlično poda k vsem radostim, ki jih ponuja peka na žaru.

Še en mehiški as –  osvežilno lager pivo SOL, ki že dobro stoletje postavlja standarde svežine tam, kjer je to res težko. Najlepše ga opišejo tri besede – lahek, enostaven, osvežilen, in kot tak prava izbira za vsako priložnost. Izkaže se tako ob debati na klopci kot tudi na pikniku, kjer so na mizi le prvovrstne sestavine. 

Pivo Gösser je stalni spremljevalec poletne vročine. Če pa žejo najraje gasiš z limonado, bo zate popolna kombinacija klasičnega Gösserja in prave, naravne limonade. Te je v mešanici Gösser Radler-ja kar 60 %, kar pomeni, da lahko razbeljene brbončice in suho grlo z njim gasiš bolj pogosto!

Po več kot sto let starem receptu pa se še danes vari pivo Cruzcampo Especial, lager pivo, ki preseneti z blago grenkobo sladkega janeža, dodatno svežino pa pripne aroma jabolka. Odlična izbira za vse, ki jim okus “navadnega” piva ni dovolj za užitke na toplem pomladanskem soncu.  

Na lep sončen dan se res prija sprostiti, sploh, če imaš v roki kozarec piva, po katerem polzijo prozorne kapljice kondenza … A ne pozabi, žal je pri druženju še vedno potrebna previdnost in upoštevanje vseh preventivnih ukrepov. Roko na srce, druženje ob kozarčku piva lahko enako uspešno poteka tudi ob upoštevanju varnostne razdalje, kar, sploh na prostem, ne bi smelo biti preveč težko. Pravico imamo uživati, vendar pa se ob tem vedimo odgovorno, da posledic ne bodo nosile rizične skupine, naši družinski člani, sodelavci, prijatelji … Pokažimo, da smo tudi pivoljubci odgovorni ljudje!

Starejše objave
Novejše objave

Komentiraj

Tvoj komentar bo pred objavo pregledan in potrjen

Zapri (esc)

BLACK FRIDAY PRIJAVA

Prijavi se na black friday lorem ipsum dolor sit amet lorem ipsum dolor orem ipsum dolor orem ipsum dolor

IMAŠ NAJMANJ 18 LET?

Prodaja alkohola mladoletnim osebam je prepovedana. S klikom na DA potrjuješ, da imaš najmanj 18 let.

DA
NE

Poišči nekaj zase

Košarica

Tvoja košarica je prazna.
Prični z nakupi