Spoštovani kupci, obveščamo vas, da se spletna trgovina Runda sekunda s 5. julijem 2023 v času poletnih počitnic začasno zapira. Naše pijače lahko najdete na trgovskih policah, kupce sodčkov Blade pa vabimo, da opravijo nakup v prodajalnah večjih grosistov, kjer je možen osebni prevzem. Točilnih naprav in sodčkov SUB od 5.7. začasno ne bo na voljo. Od 26. junija dalje so možna plačila nakupov samo še s plačilno kartico.    Zahvaljujemo se vam za razumevanje in vam želimo prijetno poletje v dobri in osvežilni družbi, ekipa Runda sekunda 
Sprache umstellen

         Dostava 3.99€. Nad 100€ brezplačna.         pivovarna laško union         INFO@RUNDASEKUNDA.SI 

Razbijamo mit: Ali pivo res redi?

Verjetno ti izraz »pivski trebušček« ni tuj. Povzročalo naj bi ga prekomerno pitje ene izmed najbolj priljubljenih alkoholnih pijač, piva, rasel pa naj bi tako pri moških kot pri ženskah. Mnogi strokovnjaki se s to trditvijo ne strinjajo. Nutricionistka Kathryn O'Sullivan na primer trdi, da pivo ni glavni krivec za pivski trebuh, prav tako meni, da je to mišljenje zmotno, saj ni znanstvenih dokazov o tem, da pivo povzroča prekomerno rast teže. Hmeljev napitek ima namreč precej nizko energetsko vrednost. Pol litra piva ima približno 96 kalorij, 175 ml črnega vina pa kar 139 kalorij. Tudi profesor Astrup Arne, predstojnik oddelka za prehrano ljudi na univerzi v Kopenhagnu, na Danskem, pravi, da ni nobenih konkretnih znanstvenih dokazov, ki bi podpirali idejo o "pivskem trebuhu".

Kozarec piva ima celo manj kalorij kot banana, vrečka čipsa ali pa kapučino. Dejstvo je, da zmerno pitje piva ne more povzročiti pridobivanja dodatnih kilogramov oziroma nabiranje maščobnih blazinic okoli trebuha. Seveda pa vsako pretiravanje lahko vodi v pridobivanje teže, tako pretirano pitje sladkih in alkoholnih pijač ali velik vnos hrane.

V pivu ni maščob, holesterola in vsebuje malo škodljivih sladkorjev. Da bi ostal brez slabe vesti ob popitem kozarcu piva in obenem ohranjal dobro telesno pripravljenost, ti svetujemo naslednje:

  • hitra hoja ali tek do destinacije (služba, gostilna, prijateljev dom) – aerobna vadba predvsem pri moških učinkovito preprečuje maščobne obloge okoli pasu,
  • sprehajaj se vsaj 30 min na dan (6 km),
  • bodi pozoren na to, kaj ješ – izogibaj se poznim, mastnim, kaloričnim in predvsem nezdravim obrokom,
  • operi avtomobil,
  • igraj nogomet,
  • bodi zmeren pri vsem v življenju.

Razbili smo torej mit, pivo ni glavni, edini krivec za rastoči »pivski« trebušček.

Zakaj je dobro imeti aparat za točeno pivo kar doma? Narejeni so prav za to, da ti pričarajo užitek testiranja različnih piv. Odpadejo skrbi, da bi se le to pokvarilo. Z lahkoto popiješ samo deciliter piva ob vikendih ali posebnih priložnostih. Aparati so namreč narejeni tako, da ti priklopljeni na elektriko zagotavljajo enako svežino, okus in kvaliteto enega 2 - literskega sodčka kar 14 dni!

Starejše objave
Novejše objave

Komentiraj

Tvoj komentar bo pred objavo pregledan in potrjen

Zapri (esc)

BLACK FRIDAY PRIJAVA

Prijavi se na black friday lorem ipsum dolor sit amet lorem ipsum dolor orem ipsum dolor orem ipsum dolor

IMAŠ NAJMANJ 18 LET?

Prodaja alkohola mladoletnim osebam je prepovedana. S klikom na DA potrjuješ, da imaš najmanj 18 let.

DA
NE

Poišči nekaj zase

Košarica

Tvoja košarica je prazna.
Prični z nakupi