Sprache umstellen

         Dostava 2.99€. Nad 100€ brezplačna.         pivovarna laško union         INFO@RUNDASEKUNDA.SI    051 495 646 (pon-pet, 8h-15h)

Recepti za hude pokovke z doma narejenimi prelivi

Ali veš, da je 19. januar svetovni dan pokovke? Enega najbolj ikoničnih prigrizkov se lahko pripravi na številne načine. Razkrivamo ti slastne in enostavne recepte za prelive za pokovko, za celostno izkušnjo pa ti namignemo tudi, katero pivo se ob tem najbolje poda. 

Klasični masleni pokovki dodaj parmezan

Le kdo ne obožuje maslenih kokic? Za še boljši okus jim dodaj parmezan, zraven pa si privošči tradicionalno pivo Birra Moretti L'Autentica, ki slovi po visoki kakovosti in popolnoma uravnoteženem grenkem okusu.

Potrebuješ:

  • ½ skodelice olja,
  • 1 skodelico koruznih zrn za pokovko,
  • 3 žlice masla,
  • 5 žlic naribanega parmezana. 

V ponvi segrej olje in pripravi pokovko po navodilih na embalaži. Nato ločeno stopi maslo in z njim prelij narejeno pokovko. Po vrhu potrosi parmezan in vse skupaj dobro pomešaj.

Tudi veganska pokovka je slastna

Se tudi ti pridružuješ januarskemu veganskemu izzivu? Pripravi si slastno vegansko pokovko, ob tem pa se osveži z Wieckse Witte, belgijskim pšeničnim posebnežem. Prepoznaš ga po svežem in sončnem okusu, ki osvetli še tako siv dan.

Pripravi si:

  • ½ skodelice rastlinskega olja,
  • 1 skodelico koruznih zrn za pokovko,
  • 3 žlice kvasnih kosmičev,
  • mešanico mediteranskih začimb. 

Olju vmešaj mediteranske začimbe, ga segrej in pripravi pokovko po navodilih na embalaži. Narejeno dodatno začini z mediteranskimi začimbami, dodaj kvasne kosmiče in dobro pomešaj.

Imaš tudi ti raje sladko pokovko?

Sploh v zadnjih letih je narasla priljubljenost sladki pokovki. Razvajaj se s kombinacijo oreščkov in cimeta, za dodaten sladek užitek pa si nalij pivo Gösser Stifts – Zwickl. Varjeno je iz štirih različnih vrst sladu, odlikuje pa ga mehkobnost v spremljavi sadnih not.

Potrebuješ:

  • ½ skodelice olja,
  • 1 skodelico koruznih zrn za pokovko,
  • 2 žlici sladkorja,
  • 1 čajno žličko cimeta,
  • 3 žlice masla,
  • ½ skodelice nasekljanih oreščkov.

V segretem olju pripravi pokovko po navodilih na embalaži. Narejene kokice stresi na pekač, obložen s peki papirjem ter po vrhu enakomerno posuj stopljeno maslo, sladkor, cimet in oreščke. Pri 200°C peci toliko časa, da sladkor karamelizira, nato pokovko ohladi in postrezi.

Mehiška pokovka za ljubitelje pikantnega

Ja, pokovka je lahko tudi pikantna. Z družbo si jo privoščite in ustvarite mehiški večer, za popolno izkušnjo pa si ob tem natočite tudi pivo Desperados, ki ima okus tekile. Ajajaj, tvoje brbončice bodo poskočile od sreče!

Sestavine:

  • ½ skodelice olja,
  • 1 skodelico koruznih zrn za pokovko,
  • sol in poper,
  • ostra mleta paprika.

Olju vmešaj ¼ žličke ostre mlete paprike in ga segrej ter na njem pripravi pokovko po navodilih na embalaži. Ko je ta narejena, jo dodatno začini s soljo in poprom ter po želji dodaj še mlete paprike.

Sedaj, ko imaš recepte za najboljšo pokovko, naroči še sodčke za točeno pivo, povabi prijatelje in zabava se lahko prične!

RAZIŠČI SODČKE PIVA ZA APARATE ZA TOČENO PIVO >
Starejše objave
Novejše objave

Komentiraj

Tvoj komentar bo pred objavo pregledan in potrjen

Zapri (esc)

BLACK FRIDAY PRIJAVA

Prijavi se na black friday lorem ipsum dolor sit amet lorem ipsum dolor orem ipsum dolor orem ipsum dolor

IMAŠ NAJMANJ 18 LET?

Prodaja alkohola mladoletnim osebam je prepovedana. S klikom na DA potrjuješ, da imaš najmanj 18 let.

DA
NE

Poišči nekaj zase

Košarica

Tvoja košarica je prazna.
Prični z nakupi