Spoštovani kupci, obveščamo vas, da se spletna trgovina Runda sekunda s 5. julijem 2023 v času poletnih počitnic začasno zapira. Naše pijače lahko najdete na trgovskih policah, kupce sodčkov Blade pa vabimo, da opravijo nakup v prodajalnah večjih grosistov, kjer je možen osebni prevzem. Točilnih naprav in sodčkov SUB od 5.7. začasno ne bo na voljo. Od 26. junija dalje so možna plačila nakupov samo še s plačilno kartico.    Zahvaljujemo se vam za razumevanje in vam želimo prijetno poletje v dobri in osvežilni družbi, ekipa Runda sekunda 
Sprache umstellen

         Dostava 3.99€. Nad 100€ brezplačna.         pivovarna laško union         INFO@RUNDASEKUNDA.SI 

TOP 10 NASVETOV ZA ORGANIZACIJO ZABAVE

Ko je v igri rojstni dan ali celo praznovanje okrogle številke, navadno pomislimo na zabavo presenečenja. Kako se je lotiti, na kaj je potrebno paziti, katere trike uporabiti, da uspe, razkrivamo v spodnjem zapisu. Enjoy (responsibly)!


1. Ne povej slavljencu :)

Predpogoj, da tvoja zabava presenečenja uspe, je seveda zahtevna misija »obdržati skrivnost«. Ne pozabi, da zabava ostane skrivnost, bo potrebno kar nekaj spretnosti. Večje je število povabljencev, večja možnost je, da kdo ponesreči razkrije načrte. Več o tem, kako obvestiti goste zabave, v 5. točki. Aja, fino je, da zabavo presenečenja pripraviš osebi, za katero veš, da si to potihem želi. Za filmsko dobro zabavo sta namreč zagotovo ključni komponenti nasmeh in dobra volja slavljenca.

2. Datum in ura zabave

Vsekakor je fino, da po ovinkih preveriš, če je slavljenec na dan zabave prost. Najlažje bo, če za pomoč pri tem delu organizacije prosiš tiste, ki poznajo vsako sekundo urnika slavljenca (če seveda to nisi ti). Zabave je najbolje organizirati ob petkih ali sobotah zvečer, lahko pa se seveda ti odločiš drugače in jo pripraviš prav na rojstni dan. Zaželjeno je, da zbereš goste pol ure pred uradnim prihodom slavljenca, ki ga morate seveda na zabavo spraviti pod krinko. Domisli si razlog, zakaj mora ob določeni uri priti na zbirno mesto, kjer ga boste pričakali prijatelji in družina.

3. Lokacija, lokacija, lokacija

Kje bo zabava presenečenja? V lokalu, baru, klubu ali restavraciji? Potem ne pozabi na pravočasno rezervacijo prostora! Če pa boš za zabavo izkoristil stanovanje ali dom slavljenca, se ne pozabi povezati z domačimi, da ti omogočijo pravočasno vstop na lokacijo na tisti dan (če seveda ti ne živiš s slavljencem). Mogoče razmišljaš o zabavi na prostem? Potem ne pozabi preveriti vremenske napovedi.

4. (Skupinsko) darilo

Najtežje je, ko pridemo do izbire darila. Kaj kupiti slavljencu? Imamo en super predlog. Točilna naprava za pivo je zares izvirno darilo, ki jo lahko preizkusite kar skupaj na zabavi. Preveri zares čeden točilni aparat THE SUB, ki ga lahko dobiš v GREY, BLACK, ROUGE ali HEINEKEN ediciji. Mali aparat za točeno pivo je lahko ves čas na kuhinjskem pultu in je pravzaprav zares lep okras doma. Cena je 149 €, na online shopu Runda sekunda pa te ta hip čaka celo brezplačna poštnine. Sicer pa imamo zate tudi predlog drugih daril, skoči na zapis na našem blogu.

5. »Party« tema dogodka presenečenja

Omisli si rdečo nit zabave: to je lahko določeni film, obdobje ali barva. Dobro je, če motiv zabave povežeš s slavljencem in se vprašaš, kaj bi ga navdušilo? So to mogoče identične majice za povabljence ali pa »dress code« v posebnem stilu? Ne pozabi: tema zabave ne bo navdušila le slavljenca, ampak tudi ostale povabljence na zabavi. Če slavljenec obožuje določeno hrano in državo (npr. tortilje in Mehiko), je lahko prav kulinarika odličen uvod v tematsko druženje. Mehiški hrani se odlično prileže dobro pivo, priporočamo ti pivo Desperados. To je edinstveno lager pivo z okusom tekile, ki ima lahek in osvežujoč okus, uravnotežen z noto limone.

6. Seznam povabljencev 

Naredi listo, kdo vse pride? Predlagamo ti, da namesto e-maila ali SMS sporočila povabljence kar pokličeš ali jim plan razložiš osebno. Tako se izogneš zadregi, da zabavo kdo ponesreči omeni slavljencu. Seveda te predvsem ob večji povabljeni družbi čaka kar nekaj dela, zato si za obveščanje lahko omisliš pomoč prijateljev. Sicer pa ne pozabi: dobro zabavo presenečenja lahko ustvariš le za za manjše število oseb, celo le za dva! Število oseb ni pogoj za fin, presenečenja poln večer.

7. Hrana: vsi imajo radi dobre prigrizke :)

Če zabava ne bo v restavraciji ali lokalu, kjer strežejo hrano, ti priporočamo, da si omisliš »catering«, dostavo hrane. Če pa te kuhanje osrečuje, potem pripravi nekaj enostavnega, kar te ne bo preveč časa zadržalo stran od glavnega dogajanja – zabave. Naredi prigrizke, ki jih lahko pripraviš vnaprej, npr. mini sendviče. Ti so lahko veganski, mesni, ribji, s sirom ali pa le namazom. Prepusti se domišljijo (in Google-u, ki zate vedno najde odlične recepte).

8. Pijača: kaj izbrati

Ne pozabi: kljub temu, da gre za rojstnodnevno zabavo, ni nujno, da bodo vsi povabljeni pili alkohol. Priporočamo ti, da v izbiro dodaš brezalkoholni Radler z okusom bezga, ki bo poleti navduševal na zabavi. Od lani pa je z nič alkohola pri nas na voljo tudi steklenička oz. pločevinka Heinekena 0.0, ki te bo prepričala v hipu. Če bo zabava doma, ne pozabi na flomaster, s katerim boste označevali kozarce za pivo.

 9. »Budget« zabave 

Četudi je to že točka 9, ni manj pomembna kot prve. Poskrbi, da ti zabava presenečenja ne uide izpod kontrole po finančni plati. Izračunaj si strošek in ga deli s številom povabjencev na zabavi. Ko se dogovorjate o prihodu na zabavo, jim seveda omeni strošek »soudeležbe« in način vračila (npr. TRR nakazilo). Odsvetujemo ti urejanje stroškov na sami zabavi, saj velikokrat ne bo drobiža za vračilo ali pa bo preveč hrupno in temno za take stvari.

10. Sprejmi pomoč pri organizaciji

Velikokrat se zgodi, da se v dobri veri preveč zaženemo za organizacijo in hočemo vse narediti sami. Organiziranje zabave presenečenja za rojstni dan je zares prijetno opravilo, ki te bo zbližal s prijatelji, zato jih pokliči za pomoč. Predlagamo ti, da mogoče pred samo veliko zabavo soorganizatorje povabiš na sproščen klepet in točeno pivo kar k sebi domov? Ni lepšega, kot načrtovati zabavo kar v copatih na domačem kavču! :)

Uživaj in pij odgovorno!

Starejše objave
Novejše objave

Komentiraj

Tvoj komentar bo pred objavo pregledan in potrjen

Zapri (esc)

BLACK FRIDAY PRIJAVA

Prijavi se na black friday lorem ipsum dolor sit amet lorem ipsum dolor orem ipsum dolor orem ipsum dolor

IMAŠ NAJMANJ 18 LET?

Prodaja alkohola mladoletnim osebam je prepovedana. S klikom na DA potrjuješ, da imaš najmanj 18 let.

DA
NE

Poišči nekaj zase

Košarica

Tvoja košarica je prazna.
Prični z nakupi