Spoštovani kupci, obveščamo vas, da se spletna trgovina Runda sekunda s 5. julijem 2023 v času poletnih počitnic začasno zapira. Naše pijače lahko najdete na trgovskih policah, kupce sodčkov Blade pa vabimo, da opravijo nakup v prodajalnah večjih grosistov, kjer je možen osebni prevzem. Točilnih naprav in sodčkov SUB od 5.7. začasno ne bo na voljo. Od 26. junija dalje so možna plačila nakupov samo še s plačilno kartico.    Zahvaljujemo se vam za razumevanje in vam želimo prijetno poletje v dobri in osvežilni družbi, ekipa Runda sekunda 
Sprache umstellen

         Dostava 3.99€. Nad 100€ brezplačna.         pivovarna laško union         INFO@RUNDASEKUNDA.SI 

Top recepti za piknike, primerni za pomlad

Na naših vrtovih se bodo kmalu pojavili prvi pridelki, ki kar kličejo po pikniku, najraje kar nekje v neposredni bližini vrta. Šparglji, redkvice, artičoke, rabarbara, mlada čebula, mlada špinača - to je le nekaj predstavnikov spomladanskega vrta, hkrati pa obstaja tisoč načinov, kako jih spremeniti v nepogrešljive piknik priloge. Zato smo pripravili tri recepte, ki bodo zadovoljili še tako zahtevne piknik goste, tebi pa že kar na začetku sezone prinesle titulo naj mojstra oz. mojstrice žara. 

KLASIKA S PIKO NA i

Verjamemo, da ima vsak svoj način, kako priti do najboljšega mesa za pleskavico. Tudi pri zelenjavi se v burgerjih najbolj izkaže železni repertoar - kristalka, paradižnik, kumare, čebula in coleslaw. Zato so omake tiste, ki burgerje odpeljejo na višji nivo ali pa jih umestijo v povprečje. Omake dodajo okuse, spreminjajo teksture in omogočajo igranje do nezavesti. Zato se bomo v “oddelku” klasičnih mesnih burgerjev tokrat posvetili omakam. Klasika se vedno dobro razume s klasiko, zato ti za mesne burgerje priporočamo pivo Heineken, ki ob dobrem burgerju še nikogar ni razočaralo.

“Beer cheese” omaka

V ponvi segreješ 125 ml piva (priporočamo svetlo belgijsko pivo Affligem Blond) z dodano žlico moke in 10 g masla. Mešaj, dokler se sestavine ne povežejo in se zmes ne zgosti, in na koncu dodaj še 25 g naribanega parmezana. 

“Frenchie”

V skodelici zmešaj 2 veliki žlici kvalitetne dijonske gorčice s 4 žlicami kisle smetane. Začini s soljo in poprom.

Tartufova majoneza

V večji posodi zmešaj 2 rumenjaka in žlico gorčice. Med mešanjem počasi dodajaj 150 ml sončničnega olja in 2 žlici olja s tartufi. Ko se sestavine povežejo, vmešaj še 1 žlico soka limone in žlico mlačne vode ter po želji dodatno začini z naribanim tartufom.

Dimljeni curry

V skodelici zmešaj 1 žlico majoneze in 3 žlice kisle smetane. Dodaj žličko curryja v prahu ter ½ čajne žličke dimljene paprike v prahu. Količine začimb lahko prilagodiš svojemu okusu.

ODBITI VEGANSKI BURGER

“Pleskavica”, ki bo sezula vsakega vegana! Okusna z odlično teksturo, ki kar kliče po mikrozelenju in raznovrstnih omakah. Poleg burgerjev, ki vsebujejo črni fižol, se odlično podajo močna piva s karakterjem, kot je na primer Union temno nefiltrirano pivo

Sestavine:

  •     155 g kuhanega rjavega riža *
  •     120 g orehov (ali drobtin)
  •     1 1/2 čajne žličke avokadovega olja 
  •     srednje velika bela čebula (nasekljana)
  •     8 g čilija v prahu, kumine v prahu in dimljene paprike
  •     1/2 čajne žličke soli in črnega popra
  •     2 žlički kokosovega ali rjavega sladkorja
  •     250 g kuhanega črnega fižola (dobro sperite, odcedite in posušite)
  •     skodelica drobtin 
  •     veganska BBQ omaka

Za začetek prepraži orehe in ohlajene v blenderju zmešaj z začimbami (čili, kumina, dimljena paprika, poper, sol in sladkor). Na ponvi prepraži čebulo, dodaj kuhan riž, drobtine, BBQ omako in mešanico začimb z orehi. Z vilico pretlači fižol in dodaj v maso, ter mešaj toliko časa, da se sestavine povežejo in oblikuj v polpete. Če je masa preveč vlažna, ji dodaj drobtine, presuhi pa dodatno žlico ali dve BBQ omake. Sestavine zadostujejo za 5 večjih ali 10 manjših polpet, ki jih lahko spečeš na žaru ali v ponvici z malo olja. 

PETEK JE DAN ZA RIBO …

Če želiš preizkusiti svoje veščine v peki rib na žaru še pred prihodom trde sezone, si nujno poglej spodnji recept. Ker bo na sveže jadranske ribe treba še malce počakati, bomo tokrat na rešetke poslali lososa.

Sestavine:

  •     file lososa
  •     4 žlice gorčičnih semen
  •     2 žlici medu
  •     2 žlici olivnega olja
  •     4 glavice česna (drobno nasekljan)
  •     1/2 čajne žličke mlete dimljene paprike
  •     kajenski in črni poper

V posodi zmešaj vse sestavine. File natri s soljo in ga premaži s pripravljeno mešanico. Pokritega pusti nekaj časa v hladilniku, da meso absorbira okuse, nato pa speci na žaru. Med peko ga lahko še enkrat premažeš s pripravljeno mešanico. Tako pripravljeni losos se odlično poda k vsem prilogam (krompir, riž, solate …). Losos se zelo dobro razume tudi z limono, s katero lahko hitro okrasiš krožnik. Aroma citrusov pa je dobro zastopana tudi v pivu Wiecksee Witte, ki se bo odlično podal k vsem ribjim jedem.

Tako, naj se sezona piknikov prične čez 3 – 2 – 1 …
Starejše objave
Novejše objave

Komentiraj

Tvoj komentar bo pred objavo pregledan in potrjen

Zapri (esc)

BLACK FRIDAY PRIJAVA

Prijavi se na black friday lorem ipsum dolor sit amet lorem ipsum dolor orem ipsum dolor orem ipsum dolor

IMAŠ NAJMANJ 18 LET?

Prodaja alkohola mladoletnim osebam je prepovedana. S klikom na DA potrjuješ, da imaš najmanj 18 let.

DA
NE

Poišči nekaj zase

Košarica

Tvoja košarica je prazna.
Prični z nakupi