Spoštovani kupci, obveščamo vas, da se spletna trgovina Runda sekunda s 5. julijem 2023 v času poletnih počitnic začasno zapira. Naše pijače lahko najdete na trgovskih policah, kupce sodčkov Blade pa vabimo, da opravijo nakup v prodajalnah večjih grosistov, kjer je možen osebni prevzem. Točilnih naprav in sodčkov SUB od 5.7. začasno ne bo na voljo. Od 26. junija dalje so možna plačila nakupov samo še s plačilno kartico.    Zahvaljujemo se vam za razumevanje in vam želimo prijetno poletje v dobri in osvežilni družbi, ekipa Runda sekunda 
Sprache umstellen

         Dostava 3.99€. Nad 100€ brezplačna.         pivovarna laško union         INFO@RUNDASEKUNDA.SI 

NAJBOLJŠI VODIČ KOMBINIRANJA PIVA IN SIRA

Pravim gurmanom verjetno ni treba posebej razlagati, da si pivo in sir pašeta kot maslo in med! Če čarov t.i. sirovih krožnikov in različnih piv še ne poznaš pa nasvet ... TO MORAŠ PROBAT'! :)

Če smo v enem naših prejšnih blogov iskali najboljše kombinacije točenih piv z različno hrano, se bomo tokrat osredotočili na sire. Najbrž nihče ne ve natančno, koliko vrst piv je na svetu. In zagotovo enako velja za sire. Zato je verjetnost da najdeš pivo, ki je kot ustvarjeno za tvoj najlubši sir, precej velika. Za začetek pa razjasnimo eno stvar: nihče ne pozna tvojega okusa bolje od tebe. Zato vedno zaupaj svojim instinktom in kombiniraj to, kar ti diši. Verjetno se vsaka kombinacija ne bo posrečila, zagotovo pa bo nekaj takšnih, o katerih bodo tvoji kolegi in kolegice še dolgo govorili na piknikih in večerjah. Morda le en napotek, ki se mu ne morejo izogniti tudi najbolj »avanturistični« kulinarični junaki: močno z močnim! 

SVEŽI in MEHKI SIRI kot so brie, camembert, feta, mozzarella, pa tudi skuta in mohant, se zaradi svoje kremaste teksture in nežnejšega okusa odlično podajo s pšeničnimi pivi. Če se ti to sliši dolgočasno, pa ti poznavalci za to kombinacijo priporočajo Lambic pivo.

POLMEHKI SIRI so najbolj razširjene mlečne dobrote na naših prodajnih policah: gavda, gruyere, trapist, edamec ... Vsi spadajo v skupino polmehkih sirov in že na prvi pogled je jasno, da so si med seboj zelo različni. Prav zato je ta skupina sirov najbolj »hvaležna« za kombiniranje s pivi, saj praktično ne moreš zgrešiti. Spomni se le na zgornji nasvet »močno z močnim«, ki bo prihranil kakšno privihano obrv in čuden pogled. S polmehkimi siri torej lahko pijemo praktično vsa piva.

TRDI IN ČVRSTI SIRI so dalj časa starani in posledično veliko bolj potentni, ko pride do okusa. Spomni se npr. na parmezan, pecorino ... Sir z veliko začetnico, ki v ustih še nekaj časa pusti prijeten okus. In enako želimo od piva. Zato so za kombinacijo s trdimi siri najbolj primerna piva pilsner, Bock, Imperial Stout, Brown Ale in ostala, ki pustijo močan okus. Le tako lahko preprečiš »prevlado« enega ali drugega in poskrbiš za prvovrstno gurmansko izkušnjo.

MODRI SIRI so že po pravilu namenjeni tistim z bolj prefinjenim okusom. Francoski roquefort, italijanska gorgonzola ali pa danski modri siri se odlično ujamejo z malce bolj karakternim IPA ali Imperial IPA pivom

OK, osnove imaš! Potrebuješ samo še krožnik, malo domišljije pa skok v najbljižjo (po možnosti s siri založeno) trgovino, klik na www.rundasekunda.si, klic nepogrešljivim kolegom in »beer & cheese« večer se lahko začne. Če tudi ti misliš, da so večeri pokušanja vin ob prigrizkih out, je tole kot naročeno zate! Nepozabne kombinacije pa prosim podeli z nami na naši Facebook strani.

Pa ne pozabi – prepusti se domišljiji ...

Lepo izbiro piva in ostalih pijač pa najdeš na:

Starejše objave
Novejše objave

Komentiraj

Tvoj komentar bo pred objavo pregledan in potrjen

Zapri (esc)

BLACK FRIDAY PRIJAVA

Prijavi se na black friday lorem ipsum dolor sit amet lorem ipsum dolor orem ipsum dolor orem ipsum dolor

IMAŠ NAJMANJ 18 LET?

Prodaja alkohola mladoletnim osebam je prepovedana. S klikom na DA potrjuješ, da imaš najmanj 18 let.

DA
NE

Poišči nekaj zase

Košarica

Tvoja košarica je prazna.
Prični z nakupi