Spoštovani kupci, obveščamo vas, da se spletna trgovina Runda sekunda s 5. julijem 2023 v času poletnih počitnic začasno zapira. Naše pijače lahko najdete na trgovskih policah, kupce sodčkov Blade pa vabimo, da opravijo nakup v prodajalnah večjih grosistov, kjer je možen osebni prevzem. Točilnih naprav in sodčkov SUB od 5.7. začasno ne bo na voljo. Od 26. junija dalje so možna plačila nakupov samo še s plačilno kartico.    Zahvaljujemo se vam za razumevanje in vam želimo prijetno poletje v dobri in osvežilni družbi, ekipa Runda sekunda 
Sprache umstellen

         Dostava 3.99€. Nad 100€ brezplačna.         pivovarna laško union         INFO@RUNDASEKUNDA.SI 

Pogosta vprašanja o SUB napravah

1. THE SUB NAPRAVA

1.1 KAJ JE THE SUB?

THE SUB je inovativni sistem za točenje piva, ki zagotavlja sveže točeno pivo na katerem koli pultu.

1.2 KAKŠNE SO DIMENZIJE SISTEMA THE SUB?

Dimenzije THE SUB naprave so (brez odcejalnega pladnja): 455  x 235 x 335 mm.

1.3 KOLIKO TEHTA NAPRAVA THE SUB?

THE SUB naprava tehta 6,8 kg.

1.4 IMA THE SUB BATERIJSKO NAPAJANJE ALI GA JE POTREBNO PRIKLJUČITI NA ELEKTRIČNO OMREŽJE?

THE SUB nima baterijskega napajanja. Napravo je potrebno priključiti na električno omrežje s pomočjo 90-cm dolgega kabla.

1.5 ALI LAHKO NAPRAVO PUSTIM PRIKLJUČENO NA ELEKTRIČNO OMREŽJE?

Ko je v napravi  THE SUB nameščen sodček s pivom, mora naprava ostati priključena. Priporočamo, da napravo izključite iz napajanja, ko v njej ni nameščenega sodčka.

1.6 KAKO ENERGIJSKO UČINKOVIT JE SISTEM THE SUB?

Naprava ima energetsko oznako "A+". To pomeni, da je ena izmed najbolj učinkovitih naprav v kategoriji domačega točenja piva. 

1.7 KAKO NAMESTIM SODČEK S PIVOM V SISTEM THE SUB?

Najprej odstraniš zgornji del ovoja TORP sodčka po črtkani črti. Nato odstraniš pokrov in izvlečeš cev. Cev potisneš v odprtino na TORP sodčku, dokler ne slišiš »klika«. TORP sodček namestiš v hladilno komoro v THE SUB. Prepričaj se, da si TORP sodček potisnil vse do konca naprave. Nato odpreš pokrov pipe in napelješ cevko. Pivski ventil zapri v položaj na glavi pipe. Ponovno pokrij pipo, zapri in zakleni vrata naprave ter pusti oziroma počakaj, da se pivo ohladi.

Za slike in več informacij lahko pokukaš tudi na Kako deluje - vodnik.

1.8 KAKO VEM, DA JE MOJE PIVO DOVOLJ OHLAJENO?

Ko je pivo ohlajeno na pravo temperaturo, se bo lučka na sprednji strani SUB naprave spremenila v zeleno. Če pivo natočiš, preden se TORP sodček povsem ohladi, bo nastalo veliko pene. Priporočamo, da počakaš, da se prižge zelena lučka. Da predhodno ohladiš svoj TORP sodček, nastavi hladilnik na najnižjo temperaturo in TORP sodček namesti  na najnižjo polico (to je najhladnejši del hladilnika) za 6 do 10 ur, ali dokler kazalnik ohlajenosti na TORP sodčku ne postane temno moder.

1.9 ALI JE MOŽNO NASTAVLJATI TEMPERATURO SISTEMA THE SUB?

THE SUB naprava vsebino ohladi na 2° C in je ni mogoče nastaviti na drugo temperaturo.

1.10 MOJA NAPRAVA THE SUB JE GLASNA MED HLAJENJEM SODČKA PIVA - JE KAJ NAROBE?

Ne. THE SUB prilagaja temperaturo, da bo tvoje pivo popolnoma ohlajeno, zato lahko kdaj slišiš delovanje hladilnega ventilatorja.

1.11 MOJA NAPRAVA THE SUB JE GLASNA TUDI MED TOČENJEM PIVA - JE KAJ NAROBE?

Ne. Med točenjem se sliši le zračno črpalko v napravi. Ko zapreš pipo, črpalka deluje, dokler ne doseže nadzoravanega tlaka. To lahko traja nekaj sekund.

1.12 KAKO OČISTIM THE SUB NAPRAVO?

Najprej izključiš THE SUB napravo in jo znotraj in zunaj obrišeš z mehko krpo. Priporočamo uporabo vlažne krpe za čiščenje zunanjih površin in suhe krpe za čiščenje hladilne komore. Naprave THE SUB ne smeš nikoli potopiti v vodo. Agresivna čistilna sredstva lahko poškodujejo napravo. Odcejalnik lahko očistiš s toplo milnico po vsaki uporabi. Priporočamo čiščenje pipe ob vsaki namestitvi novega sodčka, s tem se izogneš kontaminaciji in mešanju različnih piv.

 

2. TORP SODČKI ZA PIVO

2.1 KOLIKO PIVA JE V POSAMEZNEM TORP SODČKU?

En sodček piva drži 2 litra piva.

2.2 KAKŠNE SO DIMENZIJE TORP SODČKA?

TORP sodčki merijo: 110 x 110 x 269 mm.

2.3 KOLIKO TEHTA TORP SODČEK?

Sodček tehta 2,2 kg.

2.4 KAKŠEN JE ROK UPORABE TORP SODČKA?

Rok uporabe sodčka ob polnenju je 6 mesecev. Rok uporabe je naveden na vsakem sodčku. Zagotavljamo kakovost piva do konca navedenega roka uporabe. Ko je sodček enkrat odprt, pivo ostane sveže do 15 dni, če je seveda hranjeno v delujoči THE SUB napravi.

2.5 KAKO NAJ HRANIM SODČKE?

Sodčke hrani v hladnem prostoru in jih vnaprej ohladi vsaj 6-10 ur pred uporabo.

2.6 ALI LAHKO TORP SODČKE HRANIM V ZMRZOVALNIKU?

Ne. Sodčkov ne smeš hraniti pri temperaturi pod nič stopinj, saj lahko to poškoduje embalažo in povzroči iztekanje piva. Če sodček zmrzneš, ne bo več uporaben.

2.7 KAKO DOLGO TRAJA, DA SE TORP SODČEK OHLADI?

Hlajenje sodčka neposredno v napravi THE SUB traja nekje med kot 10 in 16 ur (odvisno od začetne temperature sodčka).  Ko je pivo ohlajeno na pravo temperaturo, se bo lučka na prednji strani THE SUB naprave spremenila v zeleno. Da predhodno ohladiš TORP sodček, je potrebno temperaturo v hladilniku nastaviti na najnižjo in TORP sodček vedno namestiti na spodnjo polico (ta je ponavadi najhladnejši del hladilnika) za 6-10 ur ali dokler temperaturni kazalnik na TORP sodčku ne postane temno moder.

2.8 ALI LAHKO ODSTRANIM SODČEK, KO ŠE NI POVSEM PRAZEN?

Ko je sodček odprt, ga je potrebno hraniti v napravi THE SUB. Odprt sodček se lahko hrani do 15 dni. Pivo bo tako še vedno pod ustreznim pritiskom in sveže. Sodček lahko sicer odstraniš, ko še ni do konca spraznjen, a po odstranitvi pivo ni več primerno za uživanje.

2.2 ALI LAHKO ODPREM SODČEK IN PIVO POSTREŽEM TAKO KOT IZ PLOČEVINKE ALI STEKLENICE?

Ne, TORP sodček je oblikovan posebej za uporabo s sistemom THE SUB. Pivo v sodčku mora biti ves čas pod ustreznim pritiskom, sicer pivo ne bo tako kakovostno, kot pričakuješ. Sodček lahko predreš šele, ko je do konca izpraznjen in odklopljen z naprave.

2.10 ALI LAHKO TORP SODČKE UPORABLJAM Z DRUGIMI DOMAČIMI NAPRAVAMI ZA TOČENJE PIVA?

Ne, TORP sodčki so zasnovani posebej za naprave THE SUB.

2.11 KAJ NAJ NAREDIM, ČE SODČEK ZAČNE PUŠČATI?

Sodčki so odporni, a lahko začnejo puščati, če jih zmrzneš ali predreš. Če si odkril sodček, ki je puščal že ob dostavi, nas pokliči na: 051 495 646 ali pa nam pošlji email na info@rundasekunda.si.

 

Zapri (esc)

BLACK FRIDAY PRIJAVA

Prijavi se na black friday lorem ipsum dolor sit amet lorem ipsum dolor orem ipsum dolor orem ipsum dolor

IMAŠ NAJMANJ 18 LET?

Prodaja alkohola mladoletnim osebam je prepovedana. S klikom na DA potrjuješ, da imaš najmanj 18 let.

DA
NE

Poišči nekaj zase

Košarica

Tvoja košarica je prazna.
Prični z nakupi